Sunday, November 27, 2011

Малката рибка





Този месец Ксения купи една гумена книжка - "Малката рибка" - която е идеална за бебета, тъй като издържа на хапене, лигавене, мачкане, дърпане, и дори става за игра във вода. Интересна подробност е, че макар че е на български и е поръчана от българското издателство "Фют", книжката е отпечатана в Китай.

Но както и да е, да не се отклонявам. Историята в книжката започва с това, че малката рибка се сдухва, че е дребосък и завършва с това, че тя научава, че един ден ще порасне и ще стане голяма рибка.

"Освен ако междувременно не умре" - пояснявам аз на Бебо. За щастие той все още не е в състояние да разбере какво му казвам.

Вместо да му чета историята (което на този етап е безсмислено), се опитвам да му соча приликите между големите и малки костенурки, големите и малки морски кончета и прочие. Положителен ефект, който се наблюдава е, че се опитва да ги вземе с ръка, което може би означава, че ги отличава върху страницата. (Други не особено солидни неща, които безнадеждно се е опитвал да вземе с ръка досега са слънчевите зайчета по стената и течащата вода от чешмата).

No comments:

Post a Comment