Saturday, November 3, 2012

Това, което не се вижда



Напоследък не съм писал нови update-и, защото на повърхността не изглежда Стоянчо да се държи кой знае колко по-различно от преди. Трудно е обаче да се опише откъде идва усещането, че скрито под повърхността, нещо го променя. Дали е това, че гледа и слуша с повече разбиране, дали е по-голямата му сръчност (храни се с нож и вилица), навикът умело да ни имитира (изхвърля боклук в кошчето, бърше ръцете си след измиване), по-добрата му памет (за околността, в която живеем и атракциите в нея) - няма конкретно нещо, за което човек да се захване и да го опише.

Последните 5 дни обаче има няколко ясно изразени неща, които мога да посоча с пръст:

-> освен че обича да гледа филмчета, в които участва той, вече сочи възторжено и свои снимки, промърморвайки нещо от рода на "Ето го!". Също така за първи път го видях пред огледалото да сочи ту себе си, ту отражението си и да казва пак: "Ето го!"

-> По-лесно повтаря думи, които е чул. Днес научи от баща ми дума, свързана с нещо, което силно го вълнува - КОЛА! В момента нарича "кола" всяко нещо, което има колела, като според него самите колела всъщност са "кола" и са в дъното на всичко.

Тези две неща съвсем официално вече го качват на нивото на шимпанзе.

Ако се интересувате от снимки и видео със Стоянчо, може да прегледате често осъвременяваният с нови попълнения албум в facebook.

Снимки

Видео

Неговото любимо видео от този списък е това, в което ни помага да носим и подреждаме дърва за огрев.

No comments:

Post a Comment