Monday, November 30, 2015

Гледахме "Добрият динозавър" със Стоян и доста ме впечатли, че вече на 4 години разпознава добре филмовия език. "Това беше сън". "Това беше спомен" (въпреки че беше пропуснал момента, за който се отнася спомена, тъй като се измъкна да ходи до тоалетна).
От друга страна, гледането на пластелинена анимация и ЛЕГО скулптури го накара погрешно да заключи, че и в компютърните игри и филми всичко е направено от много малки парчета Лего.

Петър впечатлява с това, че прави неща като това да вземе ключовете и заедно с панталона, към който са закачени, да ги занесе до столчето, което е сложил под бравата и да се опита да я отключи. Или пък че се опитва да сглобява конструктор, или да си направи стълба от кутийки. Доста по-деен от Стоян на неговата възраст е.
Първата му дума, също както и на Стоян, беше "бапа" (лампа) - не знам защо и двамата се впечатлиха от това. Мисля, че владее и неща като "дай", "айде", "титя", "мама", "ням-ня", "не - не". Но като цяло не ги използва много и не е разговорлив, въпреки общителната си усмивка и факта, че разбира някои прости инструкции.

No comments:

Post a Comment